StreetGasm Driftdag

Driving Academy Driftdag

16 oktober 2024

Zondag 6 oktober was opnieuw een spectaculaire dag, georganiseerd door de StreetGasm Driving Academy, met een gezellige en leerzame driftdag. Het doel van deze dagen is om zowel leden als niet-leden uit te dagen om hun supercar op een nat wegdek onder controle te houden. Naast het plezier van het driften, leren de deelnemers hoe ze hun auto veilig kunnen besturen onder gladde omstandigheden, zodat ze ook tijdens regenachtige dagen de controle behouden en nog meer plezier uit hun auto halen.

De dag goed beginnen

De dag begon stralend met een heerlijk zonnetje en een kop koffie om iedereen welkom te heten. Na een warm ontvangst kregen de deelnemers korte instructies, en de ervaren Driving Academy instructeurs zorgden ervoor dat iedereen gedurende de dag veilig en vaardig over de gladde baan kon rijden. Tijdens deze dag was het niet alleen maar driften, maar werd de dag onderbroken door een heerlijke lunch.

Uitdagingen

Onder de deelnemers bevonden zich zowel ervaren drifters als mensen die nog nooit op een driftbaan hadden gereden. Voor elk niveau was het een leuke uitdaging om steeds meer van de supercar te vragen en uiteindelijk driftend door het parcours te gaan. De driftdag vond plaats op de testbaan in Lelystad, die volledig onder water kan worden gezet, zodat er genoeg ruimte is om veilig het maximale uit je auto te halen.

Foto’s

Ook hebben we van de driftende deelnemers weer toffe foto’s gemaakt die je hieronder in de gallery kunnen terugvinden. Let ook even op de blije gezichten, want het driften met je auto geeft niet eenmaal een glimlach op je gezicht!