KVINT

KVINT – TRADITIES VAN PERFECTIE

De Tiraspol Wijn- en Distilleerderij KVINT, opgericht in 1897, is een van de oudste en grootste producenten van wijn en gedistilleerde dranken in de Republiek Moldavië. KVINT is een acroniem samengesteld uit de eerste letters van de Russische zin die “Divins, wijnen en dranken van Tiraspol” betekent. Jaarlijks produceert KVINT meer dan 20 miljoen flessen divins, wijnen, wodka’s, gin en brandewijnen, die gemakkelijk kunnen concurreren met veel bekende merken.

Dankzij het milde klimaat, uitzonderlijk gunstige terroirs, heuvelachtige terreinen en de nabijheid van de rivier de Dnjestr, hebben ze gunstige omstandigheden voor het telen van uitstekende druiven. KVINT bezit eigen wijngaarden die zich uitstrekken over 2000 hectare. Hier worden meer dan 30 druivensoorten verbouwd, waaronder traditionele Franse soorten zoals Ugni Blanc, Colombard en Folle Blanche. Als resultaat van KVINT’s samenwerking met de Duitse Instituten van Freiburg en Geisenheim, zijn ze begonnen met het telen van zeer productieve druivensoorten die bestand zijn tegen extreme temperaturen en ziektes.

KVINT bewaart in hun kelder ongeveer 11 miljoen liter absolute alcohol van wijn-gedistilleerde spirits die in eikenhouten vaten zijn gerijpt van 1 jaar tot 60 jaar volgens het klassieke productieproces. Zo’n brede keuze aan spirits van verschillende leeftijden geeft hen blenders onbeperkte vrijheid om nieuwe composities te creëren en om de consument permanent een hoog niveau van kwaliteit en herkenbare merken te garanderen. Het gebruik in een blend van spirits, gedistilleerd uit klassieke cognacdruivensoorten, maakt hun divin tot een onnavolgbaar meesterwerk, dat aan verfijnde kenners zijn prachtige boeket biedt met een subtiele nationale kenmerk, een handtekening van ons land.

Ben jij nu geïnteresseerd in wat KVINT voor jouw kan betekenen? Of zou je nog meer informatie willen: bezoek dan hun website of neem contact op via: info@kvint.md

KVINT
Lenin Street 38
Tiraspol, MD-330,
Republic of Moldova

E-mail: info@kvint.md
Telefoon: +373 533 961 70

KVINT