StreetGasm Ride Out – Op het allerlaatste moment verboden

23 april 2021

Vanmorgen hebben wij volkomen onverwacht het bericht ontvangen dat is besloten de StreetGasm Ride Out op het allerlaatste moment te verbieden. Dit besluit is genomen door de burgemeesters van de betrokken gemeenten, in overleg met de politie en het openbaar ministerie.

Bekijk hier een persoonlijke boodschap van Maurice Hartsuiker: VIDEO

Na het succesvolle verloop van de StreetGasm Ride Out in 2020 hadden we besloten om dit jaar wederom een Ride Out plaats te laten vinden. Dit zou gebeuren in dezelfde opzet en zelfs in dezelfde gemeenten. Volledig drive thru en coronaproof. Door meerdere aanpassingen, zoals het toevoegen van meerdere starttijden en een extra lunchlocatie, zouden we zorgen voor een nog vloeiender verloop van de dag. We hebben maandenlang veelvuldig overleg gehad met de betrokken gemeenten en zij hebben ons toegezegd dat de StreetGasm Ride Out 2021 kon plaatsvinden.

Zoals jullie onder dit bericht kunnen lezen in de door ons ontvangen brief van één van de betrokken gemeenten welke wij in viervoud hebben ontvangen, hebben de burgemeesters naar aanleiding van signalen van de politie besloten de StreetGasm Ride Out in 2021 alsnog te verbieden. Wat deze signalen zijn, is ons niet bekend gemaakt. Met onze juridisch adviseur Aspremont Advocaten hebben wij onderzocht wat er op deze korte termijn nog mogelijk was hiertegen te doen, maar weloverwogen besloten voor dit moment gevolg te geven aan het verbod ter voorkoming van nog meer (financiële) schade. We hebben daarom moeten besluiten om StreetGasm Ride Out 2021 af te gelasten.

Dit bericht komt als een donderslag bij heldere hemel en we voelen ons enorm in ons hemd gezet door de burgemeester van de betrokken gemeenten, vooral vanwege de zeer late besluitvorming. Dit is een enorme klap in het gezicht voor ons, voor jou als deelnemers maar ook voor de betrokken horeca die alles al ingekocht hadden. Waar ieder weekend tientallen drive thru take aways worden georganiseerd, krijgen wij nu de deksel op de neus. 

We gaan nu bekijken wat onze mogelijkheden zijn en houden jullie daarvan op de hoogte, maar we vragen jullie om ons hiervoor tijd te gunnen. We doen ons uiterste best om iedere deelnemer hier zo snel mogelijk van op de hoogte te brengen.

Team StreetGasm