SG2K: Het supercar spektakel van Europa!

12 juli 2017

10 Juni stond heel auto liefhebbend Nederland stil bij de start van SG2K the 6EXIEST! Alweer de 6e editie van deze epische road rally startte dit jaar in het thuisland Nederland. Op zaterdag 10 juni kwamen de 100!! teams aan in Amsterdam bij het Ramada Apollo Hotel om vervolgens na de officiële welkomstceremonie en een heerlijk gezamenlijk diner op het prachtige dakterras te vertrekken richting de SG2K Kickoff party.

StreetGasm partner DUSA zorgde voor geschikt vervoer richting Amsterdam’s ultieme hotspot de A’DAM Tower! Scherp om 21:30 stonden de limousines klaar om de SG2K deelnemers mee te nemen naar de A’DAM Tower waar hun een spetterend openingsfeest te wachten stond. Het schitterende M’ADAM werd speciaal voor StreetGasm omgetoverd tot een nachtclub waar het aan niks ontbrak. DJ’s Funk D, Vito Mendez, Maj Ulbrand en SG2K deelnemer DJ La Fuente zorgden ervoor dat het dak eraf ging tot in de late uurtjes.

[sc-photo-albums albums=”40042,39599,40245″]

Zondag vond de grote publieke start plaats waar, ondanks het enorm warme weer, het publiek in ruime getale op afgekomen was. De start van SG2K kon niet beter! In het deelnemersveld waren dit jaar enkele bekende gezichten te zien waaronder Shmee150, Seb Delanney, Nochtli en DJ La Fuente. Zij gingen vaak met toeschouwers op de foto en zorgden voor een lekkere vibe. Klokslag twaalf uur klonk het startschot en vertrokken de 100 sportwagens naar het eerste SG2K checkpoint. De toeschouwers stonden in een lange erehaag tot aan het begin van de snelweg de deelnemers uit te zwaaien, knotsgekke taferelen!

SG2K the 6EXIEST leidde de 100 supercars dit jaar vanaf Amsterdam naar Valencia via Stuttgart, Como, Marseille en Barcelona. De grote groep auto’s viel niet alleen op door de exotische merken zoals Porsche, Ferrari, Lamborghini, McLaren maar sprong vooral in het oog door de vele aandacht die werd besteed aan de thema’s. Sjeiks, brandweerauto’s, superhelden, militaire voertuigen, politiewagens en zelfs een auto volledig omgebouwd tot hond zorgden ervoor dat overal waar de rally aankwam de mensen met open mond ons stonden op te wachten.

[sc-photo-albums albums=”41188,44381,44598″]

De routes dit jaar waren adembenemend en leidde de deelnemers over de meest geweldige bergpassen, ultieme rijderswegen en naar unieke plaatsen. Vanaf Stuttgart werd Como aangedaan waar een waanzinnige sfeer heerste bij de StreetGasm Poolparty. Daarna was Marseille aan de beurt waar bij een heerlijke temperatuur van 37 graden het stadscentrum voor onze public car display was afgezet! 

Na Marseille ging het konvooi over enkele prachtige passen richting Barcelona waar de teams 2 dagen heerlijk konden ontspannen in het luxueuze W Hotel. Na heerlijke feestjes en ultieme ontspanning vertrokken de teams de laatste dag richting het zonovergoten Valencia waar hun een aangename verassing stond te wachten. Op een unieke locatie werd het laatste StreetGasm feestje gelanceerd en werden de prijswinnaars bekend gemaakt, ook werd hier de Charity cheque uitgereikt aan It4kids. Door diverse actie’s en inzamelingen heeft StreetGasm, met behulp van hun deelnemers en partners, een geweldig bedrag opgehaald van maar liefst € 32.000,00.

[sc-photo-albums albums=”44865,45071″]

Meer informatie en uitgebreide verslagen kunt u vinden op de speciale SG2K website. Inmiddels zijn de inschrijvingen voor de 7e editie van SG2K al in volle gang en zijn we bijna uitverkocht voor Juni 2018. Mocht u nog twijfelen, wees dan snel en grijp een van de laatste plekken voor SG2K 7 – Lucky Number Seven.

Tot volgend jaar!

Wij willen in het speciaal nogmaals onze partners bedanken voor het mede mogelijk maken van dit schitterende evenement.
Smartwax – Voor de fantastische op maat gemaakte en goed gevulde poetstassen.
Schaap & Citroen – Voor de loyaliteit, het vertrouwen en de waardecheques voor de winnaars.
Chiptuning experience – Voor de gastvrijheid en de service gedurende het hele jaar.
Moët Chandon – Voor de bubbels en de waanzinnige samenwerking dit jaar.
Cannabis Energydrink – Voor het vertrouwen en de aanwezigheid als sponsor voor het 5e jaar op rij.
Akrapovic – Voor de geweldige samenwerking en de uitlaatherrie onderweg.
Guezz premium products – Voor het designen, drukken en leveren van ons prachtige drukwerk.
RKP18 – Voor de waanzinnige carwraps welke het evenement kleur gaven.
Grand Prix Tours – Voor het meedenken en de fantastische samenwerking.
GP Trans – Voor het beschikbaar stellen van de bagagebus en het vertrouwen.
Nextbuzz – Voor onze schitterende website.
Hoefnagels – Voor de altijd mooie samenwerking en het leveren van de Auto(‘s).
Dusa – Voor het leveren van het transport in stijl.
Custom Dreams – Voor de jarenlange vriendschap, de gezelligheid en de geweldige service gedurende het jaar.
Universal Nutrition – voor het fithouden van onze deelnemers gedurende SG2K.