Ongeval na afloop Carbecue

26 augustus 2019

Afgelopen zondag stond de vijfde editie van ons jaarlijks terugkerende evenement Carbecue op de agenda. Tijdens Carbecue nodigen wij onze clubleden uit om met hun sportauto te komen genieten van een overheerlijke barbecue. Ieder jaar trekt dit evenement veel bezoekers naar Purmerend die komen genieten van deze bijeenkomst van meer dan 100 unieke sportwagens.

Wij proberen met StreetGasm geweldige evenementen neer te zetten en doen dit al jarenlang. Als organisatie proberen wij er alles aan te doen om onze evenementen zo veilig mogelijk te laten verlopen voor deelnemers en hun toeschouwers.

Helaas heeft er tegen het einde van Carbecue een ongeval plaatsgevonden. Na het verlaten van het evenemententerrein heeft de bestuurder van één van de wegrijdende auto’s de macht over het stuur verloren en is deze van de weg geraakt. Hierbij heeft hij een geparkeerde auto en meerdere toeschouwers geraakt. Drie gewonden zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Twee van hen zijn inmiddels weer thuis, het derde slachtoffer liep onder andere een beenbreuk op en ligt momenteel nog in het ziekenhuis. We leven mee met de betrokkenen en wensen de slachtoffers veel sterkte en een zeer spoedig herstel. Wij als organisatie betreuren het ongeval ten zeerste en zijn er erg van geschrokken.

Ondanks dat dit ongeval zich heeft plaatsgevonden buiten de evenementenlocatie zullen wij er alles aan doen om ten aller tijde soortgelijke incidenten te voorkomen. Eens te meer blijkt maar dat wij ons allemaal enorm bewust moeten zijn van de gevaren op de openbare weg.

Onze club heeft een huisreglement welke de veiligheid van deelnemers en bezoekers van onze evenementen moet garanderen. Alle clubleden en deelnemers aan de StreetGasm evenementen zijn hiervan op de hoogte en bij inschrijving akkoord gegaan met deze regels. Worden deze regels door een van de deelnemers overschreden dan rest ons niets anders dan diegene van het desbetreffende evenement of uit onze club te verwijderen. Momenteel zijn wij in afwachting van het officiële politierapport voordat wij overgaan op verdere maatregelen.